Εμείς…

 

Είμαστε μια παρέα ατόμων, πνευματικά παιδιά του   π. Βασιλείου, ομοϊδεάτες και συνοδοιπόροι του, που βρισκόμαστε επί σειρά ετών δίπλα του, συμμετέχοντας στην πορεία του πάντοτε ως δραστήρια μέλη της Εκκλησίας του Χριστού.

Ένα χαρακτηριστικό του, στο οποίο συμφωνούμε όλοι ότι μας είχε “τραβήξει” από την αρχή επάνω του, είναι ότι δεν κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω του, αλλά παραμένει σταθερός και ακλόνητος ακόμα κι όταν αυτό βλάπτει το προσωπικό του συμφέρον!

Είναι απόλυτος όσον αφορά την πίστη του στο ορθόδοξο δόγμα, όπως ακριβώς εκφράστηκε μέσα από τις οικουμενικές συνόδους, δίχως όμως να είναι απόλυτος και  “δογματικός” με τους ανθρώπους. Αισθάνεται βαριά την κληρονομιά της Ελλάδος και δεν διστάζει να τα βάζει συχνά – πυκνά μέσα από τα κηρύγματά του με τους έχοντες την εξουσία και την καθεστηκυΐα τάξη γενικότερα για την ηθική κατάπτωση και την εγκατάλειψη του Έθνους των Ελλήνων στο έλεος του κάθε δυνάστη, ενώ με κάθε ευκαιρία εμψυχώνει το εκκλησίασμα με τα φλογερά πατριωτικά του κηρύγματα. Και βέβαια έχοντας μέσα του ξεκάθαρη την αίσθηση της προσφοράς, κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό, σε όποιον τόπο ή πόστο κι αν βρεθεί.

Κατά συνέπεια μας χαροποίησε ιδιαίτερα όταν μάθαμε ότι με την μετακίνησή του στην Καλαμαριά, εκτός από τα καθήκοντα ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ανελάμβανε επίσης και καθήκοντα υπευθύνου στο Ιερό Επισκοπικό Ναΰδριο Τιμίου Σταυρού, ένα όμορφο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στον χώρο του ιστορικού ιδρύματος «Ο Αριστοτέλης». Αμέσως αντιληφθήκαμε, γνωρίζοντας την προηγούμενη πορεία του π. Βασιλείου (στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου – Ντεπώ, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου μέσα στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία Θεσ/νίκης), στο παράπηγμα του Αγίου Φωτίου Ποσειδωνίου, στο παράπηγμα της Αγίας Αναστασίας Κηφησιάς και τέλος στον Ιδρυματικό Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέσα στην Σχολή Τυφλών Θεσ/νίκης), ότι θα ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο σ’ αυτή τη γωνιά της Καλαμαριάς, από πνευματική –κυρίως– αλλά και από υλική άποψη. Κάτι ωραίο στην όψη και αγαθό στην ψυχή. Και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο!

Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας, σκεφτήκαμε να “απλώσουμε” το όλο θέμα λίγο προς τα έξω, μέσω μιας ιστοσελίδας-blog, για να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας στην Ελλάδα και την Κύπρο τα νέα μας, να λέμε αυτά που μας απασχολούν και να ενημερωνόμαστε για αυτά που μας ενδιαφέρουν. Αν και ερασιτεχνικό αυτό μας το εγχείρημα, εντούτοις ευχόμαστε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που θα παρακολουθούν την διαδρομή μας.