Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  –

 

Περίλαμπρη η φετινή πανήγυρις του μικρού αλλά πανέμορφου Ι.Ναού του Τιμίου Σταυρού της Καλαμαριάς. Όλος ο χώρος του πρώην ορφανοτροφείου «Αριστοτέλης» κατεκλήθη και οι Καλαμαριώτες έμειναν έκπληκτοι με το πολυάριθμο πλήθος που συγκεντρώθηκε, αλλά και με την ανακαίνιση του Ι. Ναού και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

* * * * *

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ. Ιουστίνος, ο οποίος στο κήρυγμά του εξέφρασε το θαυμασμό του για όλες τις αλλαγές που έγιναν στο χώρο.

 

* * * * *

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία όλων των πάλαι ποτέ τροφίμων του ορφανοτροφείου, ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε ο ερχομός και η συμμετοχή στον Εσπερινό του Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Πακαλίδη, παιδί του Παπαφείου ιδρύματος, που έφηβος τότε φρόντιζε τον Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού του «Αριστοτέλη».

Το ενδιαφέρον στην αυλή τράβηξε το όμορφο συντριβανάκι, που ο φωτισμός και ο ήχος του νερού μάζευε μικρούς και μεγάλους.

* * * * *

Ανάλογη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και το επόμενο πρωΐ ανήμερα της εορτής όπου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, οι επισκέπτες παρέμειναν για αρκετή ώρα στον χώρο χαιρόμενοι την ηλιόλουστη ημέρα και θαυμάζοντας την εσωτερική και εξωτερική μεταμόρφωσή του Ναού.