Γ΄ Κυριακή των Νηστειών  –

 

Με τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.Ιουστίνου, καθιερώνεται από φέτος ο Ι.Ναός του Τιμίου Σταυρού να εορτάζει πανηγυρικά και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών.

* * * * *

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 6:30μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τα έργα που γίνονται και ευχαρίστησε τους πιστούς, που κατέκλεισαν τον Ι. Ναό, για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τη λειτουργία του Ναού. Οι πιστοί, τόσο κατά το κήρυγμα όσο και στο τέλος του Εσπερινού, ευχαριστούσαν τον Επίσκοπό τους που έδωσε την ευλογία να ανοίξει ο εγκαταλελειμμένος έως τώρα Ναός και να τους χαρίσει ως υπεύθυνο τον ιεροκήρυκά του, τον π. Βασίλειο.

* * * * *

Το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου οι πιστοί συγκέντρωσαν στο Ναό για τον στολισμό του Σταυρού άνθη και δενδρολίβανα και μια ομάδα πνευματικών παιδιών του π.Βασιλείου στόλισαν έναν πανέμορφο δίσκο. Με ιδιαίτερη κατάνυξη παρακολούθησαν τη Θ.Λειτουργία οι πιστοί και συγκινημένοι προσήλθαν στη Θ.Κοινωνία.

Ο π.Βασίλειος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δύναμη του Σταυρού, δύναμη αγάπης που θυσιάζεται. Τέλος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συμπαράστασή του καθώς και για τα 150 καθίσματα που τοποθέτησε στην αυλή του Ναού, αλλά και τους πιστούς για την αγάπη τους.