Τρίτη 18 Απριλίου 2017 –

 

Το ταπεινό και σεμνό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού γιόρτασε με το δικό του όμορφο τρόπο τη Λαμπροτρίτη τελώντας τον αναστάσιμο όρθρο και τη Θεία Λειτουργία επί τη γιορτή των Αγίων νεοφανών νεομαρτύρων Ραφαήλ του Ιθακησίου, Νικολάου του Θεσσαλονικέως και της παιδομάρτυρος Ειρήνης.

Κατά την ακολουθία ετίθετο σε προσκύνημα απότμημα ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου Ραφαήλ.

Ο ήχος της καμπάνας έφερε τους προσκυνητές του Ιερού Ναού «αγαλλομένω ποδί» στην αναστάσιμη ακολουθία που με ευλάβεια συμμετείχαν.

Ο π. Βασίλειος εκήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη ζωή και το μαρτύριο των Αγίων που σφάχθηκαν από τους Τούρκους τη Λαμπροτρίτη 9 Απριλίου του 1463. Τόνισε πως οι Άγιοι μάρτυρες, ζώντας το πραγματικό νόημα της Αναστάσεως, του θανάτου τη νέκρωση και του διαβόλου-Άδη την καθαίρεση, βίωναν, υπομένοντας τους βασανισμούς, την απαρχή μιας άλλης βιωτής, την αιωνιότητα, τη ζωή στη Βασιλεία του Θεού.

* * * * *

* * * * *

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο π. Βασίλειος προσέφερε στους εκκλησιαζομένους μια ευλογία από τα Ιεροσόλυμα, ένα Σταυρουδάκι και μια εικόνα με την παράσταση του φρικτού Γολγοθά.

Διενεμήθη δε στους πιστούς και από ένα κόκκινο αβγό με πασχαλινό τσουρέκι, προσφορά των προσκυνητών, που με ευλάβεια περισσή φροντίζουν τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού!